Cu masina sau cu avionul?

Atunci cand trebuie sa calatoresti la mai mult de 3-400 de km distanta, apare problema daca vei calatori cu masina sau cu avionul. Ambele variante pot aduce atat beneficii, cat si mici neplaceri, insa cu siguranta, una dintre ele ti se potriveste mai bine. Pentru a-ti da seama care este varianta potrivita pentru tine, iata cateva beneficii si cateva neplaceri pe care ti le aduce fiecare tip de calatorie.


Calatoria cu masina


Este o varianta comoda, insa odata ce se depasesc 500 de km devine extrem de obositoare. Oboseala apare mai ales daca exista un singur sofer. Daca alegi calatoria cu masina, va trebui sa iei in calcul multe opriri, cheltuieli cu cazarea si cu masa si evident, cheltuieli cu locurile de parcare, taxa de autostrazi sau chiar amenzi.
Pe langa asta, calatoria cu masina poate sa iti ofere o multime de lucruri neprevazute, cum ar fi defectarea masinii. Asadar, o astfel de decizie poate sa fie comoda si iti poate oferi libertate de miscare, insa poate sa necesite cheltuieli foarte mari. Este adevarat, cu masina ajungi cu usurinta exact in locul unde trebuie sa ajungi, in timp ce cu avionul, nu pot ajunge mai departe de aeroport.

Calatoria cu avionul


Este o calatorie care pare destul de costisitoare, cel putin initial . Biletele de avion pot fi mai scumpe decat benzina, insa daca este analizata aceasta optiune in detaliu, se poate observa ca un calator care alege avionul iese mult mai ieftin. Practic, o calatorie de 2 zile cu masina se poate rezuma la doar 2-3 ore cu avionul iar toate cheltuielile cu cazarea, masa si eventualele probleme aparute pe drum sunt eliminate total.
In plus, daca alegi sa achizitionezi biletul din timp, poti beneficia de reduceri substantiale de pret, mai ales la clasa Low Cost.
Este adevarat, avionul te lasa doar la aeroport, deplasarea pana la punctul de interes fiind lasata in seama ta. In conditiile acestea insa, poti opta pentur servicii de transfer aeroport, care sunt destul de ieftine si iti ofera comoditate maxima. Este bine sa rezervi serviciile de transfer aeroport inca din momentul in care achizitionezi biletul de avion, pentru a te asigura ca ajungi la destinatie in timp util si ca nu trebuie sa astepti foarte mult dupa un mijloc de transport in comun sau ca nu este necesara inchirierea unei masini.
Astfel, calatoria cu avionul pare a fi varianta optima pentru cei care vor sa calatoreasca pe distante lungi.

Direct Aeroport